Läs mer om våra workshops här!

Program

Workshop i VFX (Visuella effekter)

med Per Nyman från DUPP FILM

Kl 14 & kl 16

Hur gör man det omöjliga möjligt på film? Kom och prova 3D, animation och compositing i verktyg som används av proffsen!
DUPP FILM är dubbelnominerade för bästa effekter på årets Guldbagge-gala!

 

Workshop Manus

med Marcus Carlsson

Kl 14 & 16

Under en intensiv och inspirerande workshop går vi igenom tips hur du skriver ett filmmanus. Jag kommer prata om att hitta rutiner och öppna sin fantasi. Utifrån mina erfarenheter från kortfilm, novellfilm och långfilm ger jag konkreta tips och saker du kan tänka på när du skriver. Det kommer bli några kortare skrivövningar och några klipp från mina tidigare filmer. Välkommen.

Marcus Carlsson, född 1984 och uppväxt i Värmland. Utbildad till filmregissör på Filmhögskolan mellan 2009-2013. Långfilmsdebuterade med Din barndom ska aldrig dö med Adam Lundgren som vann Kulturnyheternas Guldbagge. Har senare gjort en uppföljare, långfilmen Kärlek & vilja. Är nu aktuell på Göteborg stadsstater med pjäsen Shirins Vargar och långfilmen Biodlaren.

 

Workshop Redigering/Klipp

med Andreas Hansen

Kl 14 & kl 16
Vad du behöver tänka på när du klipper din film.
Få tips om hur man kan klippa sin film beroende på vad man är ute efter för känsla.

Andreas Hansen har varit filmintresserad sedan han var liten och lånade mamma & pappas kamera för att göra egna filmer.
Han driver idag ett filmbolag och jobbar som producent för bland annat SVT:s humorserie ”Uti Bôgda”.

Workshop Skådespelarteknik och improvisation

med Ida Karolin Johansson

Kl 14 & kl 16
Ida Karolin Johansson kommer från Falköping och har en lång meritlista som skådespelare, röstskådespelare, manusförfattare och regissör.
Hon började sin karriär på Falköpings stadsteater där hon under flera år spelade revy. 2011 gick hon för första gången från scen till att stå framför kameran och märkte direkt att det var här hon hörde hemma. Sedan dess har hon medverkat i över 100 produktioner....Långfilmer, kortfilmer, reklamfilmer, tv-serier, tv-program, dramadokumentärer, musikvideor och informationsfilmer.
Med sin genuina västgötska har hon lyst upp SVT-serien Uti Bögda, Affekt Films långfilm Tjuvjägaren och diverse reklamfilmer o kortfilmer.

 

Workshop Stop Motion 

med bröderna Aramazt Sarkissian och Ararad Sarkissian  Studiefrämjandet

Kl 14 & kl 16  Stop motion är en av tre huvudsakliga animationstekniker. Den bygger på enbildstagningar av figurer och miljöer som successivt flyttas . I denna workshop får du lära dig grunderna i Stop motion med Hue Kamera  och legofigurer och en dator för redigering av din film. Ta gärna med egna legofigurer.

Bröderna Sarkissian

 

Workshop Safari Sverige 

med Projektledare Stefan Quint och Mathilda Segedahl  Inspiratör

Berättelser, äventyr och natur - mycket av detta kan man hitta inom naturfilm. Under detta pass kommer vi att berätta om vad för äventyr man kan vara med om ute i världens olika miljöer och hur ni kan dokumentera dem. Berättarteknik och tips på hur ni fångar de speciella stunderna på film. För när man minst anar det så händer det.Vi kommer att visa olika kamerautrustningar som natur filmprojektet Safari Sverige använder när ungdomar över hela Sverige producerar naturfilmer. Utveckla era kunskaper och ert berättande genom att testa nya genres och lär er om naturfilm.

 

Workshop Kamerahantering & Bildspråk

med Victor Daggberg TP Media

Kl 14 & kl 16
Få grundläggande kunskap av kamerans funktioner.Få tips om hur du kan kommunicera olika känslor med hjälp av enbart kameran

Victor Daggberg kommer från en naturvetenskaplig bakgrund, men ett bubblande intresse för det kreativa yrket inom bildspråk gjorde att han nu idag driver ett produktionsbolag. Han är en prisad regissör för det ambitiösa filmprojektet "Eisodus" som rest jorden runt på olika filmfestivaler.

Workshop Greenscreen

med Zafer Fanari Kl 14 & kl 16

Med en Green Screen kan du på ett enkelt sätt klippa in en annan bakgrund i dina filmer. De flesta videoredigeringsprogram har stöd för att byta en enfärgad bakgrundsfärg till någonting annat. Väldigt flitigt använt i både TV-serier och filmer

Workshop Ljud till film

med Erik Gustavsson EAR Erik

Film är 50 procent bild och 50 procent ljud och ofta har ljudet större påverkan än bilden.
Här får du reda på hur man med hjälp av ljud kan förbättra sin film.
Vi går igenom hur man kan ta upp bästa ljud vid en inspelning och hur man kan skapa intressanta ljudvärldar i film.

Erik Gustavsson kommer från Tidaholm men är bosatt i Skövde och har sedan 2012 jobbat med ljudläggning till film, serier, reklam och dataspel.
Han har studerat på Dataspelsutveckling med inriktning ljud på Högskolan i Skövde.
Han har världen som arbetsplats med bl.a. projekt i Spanien, Frankrike, Kanada och USA. Projekt som Erik har jobbat på är bl.a. långfilmen Tjuvjägaren, dataspelet Sanctum 2 och livesändningar för Blizzard.

 

Utställare:

Filmplats Skaraborg  i korthet:

Möten och samverkan med andra filmare ● Workshops, produktion och inspiration ● Personlig handledning ● Resor till regionala filmevent ● Delaktighet i skapandet av ett gemensamt filmverk ● Ett utvecklande sammanhang att delta i över längre tid

Kultur i Väst

FilmCloud är Västra Götalandsregionens plattform för att utveckla filmare mellan 18 och 30 år.

 

http://www.kulturivast.se/film/filmcloud

http://www.filmcloud.se/sidor/frame-filmfestival-2019

Konferencier: Sanna Friedentahl från Ung Arrangörsgrupp
Medverkande Ung Arrangörsgrupp:
Jury: Marcus Karlsson Manus,Ida Karolin Johansson Skådespeleri,Andreas Hansen Klippning
Bussar: Går enligt  schema med Ahléns Buss Örslösa

Kom till:

Medborgarhuset
Hotell Falköping
Medborgarplatsen 1
521 44 Falköping